Aktuális eseményeink

Rendezvények

 • 2019.02.25 14:16

  MTMT2 képzés


  2019. február 25-én a MOKSZ szervezésében bemutatásra került a Magyar Tudományos Művek Tárának (MTMT1) továbbfejlesztett változata, az MTMT2. A szövetség könyvtáraiból ezúttal 19 könyvtáros vett részt a képzéssel egybekötött előadáson. Wolf György, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ oktatási csoportvezetője részletesen bemutatta az új platformot, kitért a jogelőd – az MTMT1 – és az új verzió közti különbségekre, majd gyakorlati példákkal segített megérteni a használat során tapasztalható változások hasznosságát. Az előadáson többnyire olyan könyvtárakból érkeztek a kollégák, akik már intézményi adminisztrátorok, de részt vett néhány olyan könyvtáros is, aki most ismerkedik az MTMT-vel és a jövőben szeretné adminisztrátorként segíteni az intézményében tudományos publikációt írók munkáját bekerülni a „publikációs vérkeringésbe”.

  A Galériában pár további kép is látható.

   

 • 2018.12.20 14:37

  Adventi nyugdíjas találkozó, 2018

  Az idei MOKSZ-os nyugdíjas találkozót Mikulás napjára szerveztük. A rendezvénynek a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtárának már jól ismert, hangulatosan berendezett Szentágothai terme adott helyet.

  2018. december 6.

  A találkozón egymás után beszámolhattak a kollégák az elmúlt év örömteli és szomorú, számukra fontos eseményeiről. Ezután a CantoDrum duó adott karácsonyi műsort. A duó egyik tagja, a nyugdíjas találkozók és a konferenciáink állandó résztvevője, Brátán Vera most nemcsak énekelt és gitározott, hanem furulyázott is. A duó másik tagja, Mády Kálmán ütős hangszereken játszott. A műsor előtt be is mutatta a különleges hangszereit. A karácsonyi dalok között József Attila: Betlehemi királyok c. versének megzenésített változata is elhangzott. Majd szokás szerint a bátrabbak csatlakoztak és közösen énekeltük a „Pásztorok, pásztorok örvendezve” kezdetű dalt.

  A rövid műsor után lehetett falatozgatni és beszélgetni régen látott kollégákkal.

  Idén huszonhárman jöttünk össze!

   

  További képek

  * A fotókat a Semmelweis Egyetem Központi Könyvtára készítette

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

 Postacím
Magyar Orvosi Könyvtárak  Szövetsége
1125 Budapest, Diós árok 3.

 

 e-mail cím
moksz.orvosikonyvtarak@gmail.com

Webtartalom felelős: 
Bede Józsefné

Webszerkesztő: 
Vizvári Dóra

Hivatalos levelezőlista
moksz@lib.unideb.hu

Levelezőlista a tagok számára: 
moksz-kozosseg@googlegroups.com

 

Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége© 2015 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode