Képzés

Képzés

 • 2017.01.19 09:54

  Ingyenes, online angol nyelvű továbbképzés a könytárak szerepéről

  "Kedves Kollégák!

  A Torontói Egyetem - a kanadai és az amerikai könyvtári egyesület támogatásával - könyvtárosoknak kínál egy teljesen ingyenes, angol nyelvű, az otthonunkban is elvégezhető online továbbképzést (az elvégzéséről tanúsítványt is adnak) a könyvtárak, szolgáltatások, szerepvállalás támogatása témájában. 

  A képzés olyan kérdéseket érint, mint hogy miért nélkülözhetetlenek a könyvtárak és a könyvtárosok napjainkban is, amikor olyan sokszor megkérdőjelezik létjogosultságukat; hogy hogyan erősíthetjük ennek tudatát a társadalomban. A tanfolyam leírása azt ígéri, a kurzus arra fog alapozni, ami már működik könyvtárainkban, közösségeinkben, de mégis új perspektívákat nyit meg, azt célozza, hogy a könyvtárak szerepe mindinkább erősödni tudjon hatékony kommunikációjuk, tudatos feladattervezésük nyomán.

  A kurzus oktatói: Barbara Band, Emmbrook School, Berkshire, Cathy De Rosa, OCLC, Ken Haycock, University of Southern California, Joe Janes, University of Washington, Nancy Kranich, Rutgers University, Victoria Owen, University of Toronto, John Szabo, Los Angeles Public Library

  Jelentkezési határidő nincsen, a kurzusba bárki bármikor belekezdhet egy néhány lépcsős regisztráció után. A téma nem szűken iskolai könyvtári, de ha valaki belevág, biztosan profitálhat belőle.

  A kurzus 7 hetes, heti 4-6 óra szükséges az elvégzéséhez.

  Részletek és regisztráció:

  https://www.edx.org/course/library-advocacy-unshushed-university-torontox-la101x#!

  Sok üdvözlettel:

  Kámán Veronika
  a nemzetközi kapcsolatok felelőse
  KTE"

 • 2017.01.19 09:51

  Idézet a Katalist-ről,  Horváth Zoltánné, Marcsi leveléből

  (magánvélemény)
  könyvtári tanácsadó
  T-SYSTEMS Magyarország Zrt..

  "A MOOC kitágítja a távoktatást és a továbbképzési lehetőségeinket, lehet válogatni sokféle tematika között, és sokkal kevesebb előfeltétel szükséges egy-egy tanfolyam elvégéséhez, mint az egyéb, hivatalosabb kurzusok esetében. Mégis sok esetben akár vizsgázással járó oktatási formákban is részt vehetünk, ha szükségesnek látszik a teljesítés elismerésének igazolása. Néhány forrás: https://www.edx.org/; GYIK: https://www.mooc-list.com/content/about-faqs"

 • 2016.11.29 12:15

  A Könyvtári Intézet képzési terve - 2017

  Megjelent a Könyvtári Intézet 2017. évre szóló képzési terve: http://ki.oszk.hu/sites/ki.oszk.hu/files/dokumentumok/kepzesiterv_2017_honlapra_1.pdf

1 | 2 | 3 >>

 Postacím
Magyar Orvosi Könyvtárak  Szövetsége
1088 Budapest, Mikszáth tér 5.

 

 e-mail cím
moksz.orvosikonyvtarak@gmail.com

Webtartalom felelős: 
Vizvári Dóra

Hivatalos levelezőlista
moksz@lib.unideb.hu

Levelezőlista a tagok számára: 
moksz-kozosseg@googlegroups.com

 

Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége© 2015 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode