Összes hír

Híreink

 • 2016.09.26 14:49

  90 éves a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Pekár Mihály Orvosi- és Élettudományi Szakkönyvtár!

  Szeretettel várjuk az érdeklődőket könyvtárunk alapításának 90 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre, melynek programját a mellékelt meghívóból részletesen megismerhetik!

  A részletes program  itt található !

  Üdvözlettel:

  Dr. Gracza Tünde

  könyvtárigazgató

 • 2016.08.30 15:53

  Megjelent az Orvosi Könyvtárak legújabb száma: 2016/3

    

  A kiadványról további információk találhatóak a kiadványok/orvosi könyvtárak menüpont alatt

   

 • 2016.07.27 14:44

  Tudás, kutatás, innováció – e-egészségügy

  Orvosi könyvtáros konferencia volt Sevillában

  A European Association for Health Information and Libraries (EAHIL) 2016. június 6-11. között tartotta 15. konferenciáját Sevillában. A rendezvény vendéglátó intézménye az Andalusian eHealth Library volt.
  A 10 esztendővel ezelőtt életre hívott Andalusian eHealth Library célja, hogy a klasszikus kórházi könyvtárakat és a könyvtári rendszert integrálja egy 21. századi, információ gyűjtő, megőrző és közvetítő funkciót is ellátó szervezet alá. Munkájukban kiemelkedően fontosnak tartják az együttműködést, amelynek fontos szereplői az európai orvosi könyvtárak és az ott dolgozó kollégák is. 
  A konferencián több mint 350 résztvevő volt, akik között az európaiak mellett képviseltették magukat az afrikaiak, amerikaiak és ausztrálok is.
  A rendezvénynek a  Hotel Silken Al-Andalus Palace adott otthont, amely szálloda és konferenciaközpont is egyben. Ez a kettős funkció lehetőséget biztosított, hogy az idelátogató kollégák ne csak az előadások szüneteiben, hanem minden időben találkozzanak egymással. Sok érdekes beszélgetés zajlott a liftben, az éttermekben vagy akár a medence partján. 
  A konferencia kiemelt témái az innováció, a nyílt hozzáférés, az együttműködés, a kutatás, az oktatás, a technológia, az irányítás és vezetés voltak.  Ezek köré épült fel minden szakmai program. A hét a Continuing Education Course-okkal indult hétfőn és kedden, amelyet szerdán követett a nyitóceremónia, de még aznap késő délelőtt indultak az előadások is. 
  A három nap alatt 58 előadás hangzott el, amivel egy időben számtalan szponzori bemutatkozás és 46 poszter került bemutatásra. Az előadások meghallgatása után ismét az az érzésem támadt, hogy a hazai orvosi könyvtárosok szakmai tudásban és szemléletben sok esetben lépést tartanak nyugati kollégáikkal miközben anyagi helyzetünk közel sem összehasonlítható. 
  Magyarországot a Debreceni Egyetemről Virágos Márta és Karácsony Gyöngyi, a SZIE Állatorvos-tudományi Könyvtárból pedig Egri Krisztina és jómagam képviseltük. Virágos Márta előadásából és a mi poszterünkből egy-egy rövid összefoglalót alább lehet olvasni. 
  A konferencia szervezői a komoly szakmai programok mellett igyekeztek egy kis betekintést engedni városuk legszebb látnivalóiba. Így megtekinthettük a „The Real Alcazar” vagy az Institucion Colombina gyűjteményét, amely többek között Kolumbusz Kristóf könyveit és térképeit is őrzi. Sevilla csodálatos város. Szökőkutakkal tarkított parkjai a 40 fokos nappali hőségben igazi zöld oázisokként várták az arra látogatókat. Hatalmas templomai és szűk utcácskái elvarázsolják a turistákat és helyieket egyaránt. 
  A konferencia hangulatát meghatározta a spanyolok örökké mosolygó és hangosan gesztikulálva beszélő lénye, ami magával ragadta a résztvevők többségét. A számtalan jobbnál jobb előadás és poszter elérhető a konferencia honlapján: 
  A European Association for Health Information and Libraries (EAHIL) 2016. június 6-11. között tartotta 15. konferenciáját Sevillában. Beszámoló a konferenciáról és néhány érdekesebb előadás összefogalalója is elérhető itt

   

<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>

Események naptára

Események naptára

 • 2019.05.15 13:00

  MTMT2 gyakorlati képzés 4

  Cím: SE Központi Könyvtára, Budapest, Mikszáth Kálmán tér 5. - 1. emeleti előadóterem

 • 2019.05.09 13:00

  MTMT2 gyakorlati képzés 3

  Cím: SE Központi Könyvtára, Budapest, Mikszáth Kálmán tér 5. - 1. emeleti előadóterem

 • 2019.04.29 13:00

  MTMT2 gyakorlati képzés 2

  Cím: SE Központi Könyvtára, Budapest, Mikszáth Kálmán tér 5. - 1. emeleti előadóterem

 • 2019.04.10 13:00

  MTMT2 gyakorlati képzés 1

  Cím: SE Központi Könyvtára, Budapest, Mikszáth Kálmán tér 5. - 1. emeleti előadóterem

 • 2019.03.21 10:00

  MOKSZ Egyesületi gyűlés

  Cím: ÁEEK Országos Egészségtudományi Szakkönyvtár, Budapest, Szentkirályi u. 21. - könyvtárterem

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

 Postacím
Magyar Orvosi Könyvtárak  Szövetsége
1125 Budapest, Diós árok 3.

 

 e-mail cím
moksz.orvosikonyvtarak@gmail.com

Nálunk történt

Webtartalom felelős: 
Bede Józsefné

Webszerkesztő: 
Vizvári Dóra

Hivatalos levelezőlista
moksz@lib.unideb.hu

Levelezőlista a tagok számára: 
moksz-kozosseg@googlegroups.com

 

Magyar Orvosi Könyvtárak Szövetsége© 2015 Minden jog fenntartva.

Powered by Webnode